Karşıyaka Tavuklu Nohutlu Pilav
Türk mutfağı, coğrafi çeşitliliği nedeniyle her bölgesinde farklı lezzetleri barındırır. Bu lezzetlerden biri de İzmir’in enfes mutfağından çıkan, geleneksel ve lezzetli bir yemek olan İzmir tavuklu pilavdır. Bu yemek, İzmir’in sıcak iklimi, bereketli toprakları ve deniz ürünleriyle zenginleşen mutfağının bir yansımasıdır.
İzmir tavuklu pilavının hazırlanışı özen isteyen bir süreç içerir. İlk adım, kaliteli pilavlık pirincin seçilmesidir. Bu pirinç, yemeğin tane tane olmasını sağlayan temel unsurdur. Ardından, tavuk eti özenle temizlenir ve iri parçalara ayrılır. Yemeğin lezzetini artırmak için taze baharatlar ve Ege’nin ünlü zeytinyağı da kullanılır.